Slagerij Verweij

Slagerij Verweij

Onze recepten
For page kippenbouten

Kippenpoten in kerriesaus

Ingrediënten
  • 4 kippenpoten
  • Zout
  • Peper
  • 20 gram braadboter
  • 2 uien
  • 4 middelgrote appels
  • 2 plakken ananas
  • 1,25 deciliter heet water
  • 2 deciliter ananassap
  • Kerriepoeder

Bereiding

Wrijf de kippenpoten in met zout en peper. Verhit de braadboter en braad de poten daarin aan aan alle kanten. Neem de kippenpoten vervolgens uit de pan.

Pel 2 uien. Schil de appels en snijd in vieren. Verwijder het klokhuis van de appels. Laat de ananas uitlekken. Meet van het sap 2 deciliter af. Snijd de ui, de appels en de ananas in kleine stukjes en verhit in het braadvet.

Voeg 1 eetlepel kerriepoeder, het hete water en het ananassap samen en breng op smaak met wat zout. Voeg de kippenpoten toe en stoof dit gaar. Haal het vlees eruit en zet eventueel kort onder de grill om het warm te houden. Breng de saus met zout en kerriepoeder op smaak

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.