Slagerij Verweij

Slagerij Verweij

Onze recepten
For page recepten

Vitello tonnato met tonijn en anjovis

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de Tonnato saus

  • 1 blikje tonijn
  • 5 el mayonaise
  • 2 el kappertjes
  • 3 ansjovisfilet uit blik
  • 2 el olijfolie
  • Zout
Voor de Vitello
  • 200 gram plakjes gebraden kalfsfricandeau
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 2 el kappertjes
  • Versgemalen peper

Bereidingswijze

Tonnato saus
Laat de tonijn uitlekken. Pureer de tonijn, mayonaise, kappertjes, ansjovisfilets en de olijfolie met de staafmixer tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Vitello
Leg de plakjes fricandeau op borden. Smeer een laagje tonijnsaus op het vlees. Pluk en snijd de peterselie fijn. Garneer het vlees met de peterselie en kappertjes en breng op smaak met peper.