Slagerij Verweij

Slagerij Verweij

Onze recepten
For page gevulde hamlappen

Gevulde hamlappen

Ingrediënten
  • 2 hamlappen van ieder 200 gram
  • Nootmuskaat
  • 1 ui
  • 200 gram champignons
  • 100 gram boter
  • Enkele takjes peterselie
  • 2 sneetjes oud wit brood
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

Snijd de hamlappen met een scherp mes aan de een kant open of vraag uw slager om dit alvast te doen. Zorg dat de overige kanten aan elkaar zitten. Kruid de binnen- en buitenkant met een mengsel van peper, zout en nootmuskaat.

Snipper de ui en snijd de champignons fijn. Smelt 10 gram boter en fruit hierin de ui en champignons tot het vocht verdampt is. Laat de groenten niet kleuren.

Snijd de peterselie fijn. Snijd de korstjes van het brood en verkruimel de rest. Doe het uimengsel, het brood, het citroensap, de peterselie, peper en zout samen in een kom en roer dit goed door. Vul de hamlappen met dit mengsel en steek de open kanten van het vlees met een prikker op elkaar.

Verhit de boter in een braadpan tot het schuim gaat wegtrekken. Braad hierin de hamlappen rondom bruin. Neem ze uit de pan. Schenk wat water bij de bakboter en roer de aanzetsels los van de pan. Leg het vlees in de jus en sluit de pan. Na ongeveer 50 minuten zijn de lappen klaar.

Serveer met de jus.

Voorbereidingstijd: 50 minuten Stooftijd: 50 minuten

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.