Slagerij Verweij

Slagerij Verweij

Onze recepten
For page 29 30 knoflookbrood met ham en salie

Knoflookbrood met ham en salie

Ingrediënten voor 1 stokbrood

  • 1 afbak stokbrood
  • 50 gram boter
  • 2 tenen knoflook
  • 6 plakken Parmaham
  • 12 salieblaadjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng de roomboter op kamertemperatuur. Hak de knoflook fijn en meng met de boter. Breng dit op smaak met peper.

Snijd het stok in, zodat de onderkant nog vast blijft zitten, zodat je plakken hebt van circa 3 centimeter dik. Halveer de plakken ham en haal de salieblaadjes los van de takjes.

Smeer de binnenkant het stokbrood in met het knoflookmengsel en doe in elk gesneden stukje een plakje ham een een salieblaadje. Bak het stokbrood volgens de bereidingswijze van de verpakking. Top eventueel af met grof zeezout. Direct serveren.

Tip!
Voeg andere smaken toe in het stokbrood, zoals pesto, kaas of runderrookvlees.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.