Slagerij Verweij

Slagerij Verweij

Onze recepten
For page 3 4 aardappelen met chorizo en spek

Aardappelen met chorizo en spek

Ingrediƫnten voor 4 personen
  • 40 gram reuzel
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 50 gram chorizo
  • 100 gram dikke plakken buikspek
  • 1,5 kilo kleine aardappelen
  • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

Smelt en verwarm de reuzel met de olie in een grote pan, waarin straks de aardappels naast elkaar kunnen liggen. Ontvel de chorizo en snijd in dunne plakjes. Bak dit samen met het spek een paar minuten in de pan. Blijf voortdurend roeren. Haal dan de chorizo uit de pan en houdt warm als dit mogelijk is.

Voeg de aardappelen toe aan de pan, maak op smaak met zout en peper naar wens. Bak het geheel in 45 tot 60 minuten op laag vuur aan alle kanten. Schud de pan af en toe.

Als de aardappelen gaar zijn, de chorizo weer toevoegen en bestrooien met peterselie en knoflook. Laat het geheel nog een paar minuten op smaak komen en warm worden.

Direct serveren met groente naar keuze.

Tip!
Gebruik aardappelschijfjes voor een snellere bereiding.